Investigació
Dades del projecte

Les experiències dels joves fora de l’escola relacionades amb la ciència i la tecnologia com a font d’influència en l’actitud respecte a la ciencia

Investigador principal: César Coll Salvador (Universitat de Barcelona) i Ignasi Vila Mendiburu (Universitat de Girona)

Equip de recerca:
Engel Rocamora, Anna (Universitat de Barcelona)
Esteban Guitart , Moisés (Universitat de Girona)
Falsafi , Leili (Municipality of Botkyrka, Sweden)
de Gispert Pastor, Inés (Universitat de Barcelona)
Oller Badenas, Judith (Universitat de Girona)
Onrubia Goñi, Javier (Universitat de Barcelona)
Rochera Villach, María José (Universitat de Barcelona)
Siqués Jofre, Carina (Universitat de Girona)

Font de financiació: RecerCaixa 2013

Referència: FBiG 307687

Data d'inici: 2014
Data de finalització: 2016

« Tornar al llistat anterior

Resum

El present projecte té com a finalitat recaptar informació sobre les activitats relacionades amb la ciència i la tecnologia en les quals participen fora del context escolar nens i adolescents procedents de diferents entorns socials i culturals, sobre les experiències d'aprenentatge associades a aquestes activitats i sobre la relació entre aquestes activitats i experiències, d'una banda, i les actituds davant la ciència i l'interès que manifesten per la ciència, per una altra.

Dos supòsits recolzen aquest propòsit. El primer és que la visió de la ciència i l'interès per la ciència que tenen els alumnes i alumnes es relacionen amb les activitats en les quals aquests participen en la seva vida quotidiana. I el segon, que disposar d'un millor coneixement sobre aquestes activitats i experiències, així com sobre la visió de la ciència i l'interès per la ciència que construeixen a partir d'elles, és rellevant i útil per promoure i millorar l'ensenyament i l'aprenentatge de la ciència en el context escolar...(+)